Compañeros

Een beeld van Bettina Hogeweg voor de expositie Compañeros.

De leden van het OFC nodigen in 2015 ieder een andere fotograaf van buiten de groep uit waarmee ze verwantschap voelen. Van 17 oktober tot en met 25 december 2015 exposeerden ze de resultaten onder de titel “Compañeros”. Dit woord geeft de bedoeling van deze expositie volledig weergeeft, namelijk geestverwantschap.
De deelnemers waren:
OFC leden: Marion Bauhuis, Grietje Bouman, Paul van Hulzen, Stan Kerlen, Lawrence Mooij, Wim Peters, Ellen Sessink, Peter van Tuijl en Dinie Wikkerink.
Gastexposanten: Dorothee Bavinck, Ingrid Canter Cremers, Jan Gerber, Bettina Hogeweg, Kyra van Hulzen, Gerrit Korn, John Moest, Petra van der Put.

De koppels hebben elk op hun eigen manier het thema en daarin hun verwantschap vorm gegeven.
Marion Bauhuis en Bettina Hogeweg kozen voor beeldcombinaties naar aanleiding van de beroemde dichtregel van Edgar Allen Poe: ‘Is all that we see or seem But a dream within a dream?
Bij Grietje Bouman en Petra van der Put vormden zielenroerselen de basis van hun gezamenlijke project.
Paul en Kyra van Hulzen (vader en dochter) bezochten samen het Waterkwartier in Nijmegen en gaven elk daarvan een eigen impressie.
De zin >i>”Waar mensen beesten zijn vliegen de vogels niet…” was de rode draad die Stan Kerlen en Jan Gerber als uitgangspunt namen.
Het ‘verhaal’ ligt bij Wim Peters en Gerrit Korn ten grondslag aan het gemaakte werk. Beelden die ontstaan of verschijnen, zich ontwikkelen, beklijven en een nieuwe werkelijkheid vormen bepalen bij beiden de gang van zaken.
Naar binnen en naar buiten kijken: zowel letterlijk als figuurlijk is dit thema uitgebeeld door Ellen Sessink en Ingrid Canter Cremers.
De fotografen Peter van Tuijl en John Moest kozen het thema ‘Dichter bij ver weg’. Verschillende plaatsen, andere leefomstandigheden, feesten en gebruiken; maar ook één wereld.
Dinie Wikkerink en Dorothee Bavinck startten een beeldcorrespondentie: een uitwisseling van beelden, een soort vraag- en antwoordspel. Hieruit is het werk ‘Al om Vrouw’ ontstaan.